תולעי מעיים - עזרה ראשונה

 

הן מגיעות בגלים, אתם חושבים שנפטרתם מהן אבל הן מפתיעות אתכם שוב?
יש פיתרון טבעי! כאן תקבלו עזרה ראשונה לתולעים בטוסיק …

מי מחפש אחר הטיפול הטבעי?

  1. אנשים שלא הצליחו להעלים את הצרה הזו – תולעי מעיים – בעזרת התרופות.
  2. אנשים שאינם מעוניינים ליטול תרופה על בסיס קבוע כטיפול מונע.
  3. אנשים שאינם מעוניינים ליטול תרופות כלל.
  4. מצבים (הריון למשל) או גילאים בהם לא מומלץ ליטול תרופות נגד תולעים.

יתרונות הטיפול הטבעי

  • יעיל
  • ללא תופעות לוואי
  • מטפל גם בתופעות הנלוות אם קיימות, כגון: גזים, נפיחות בבטן תחתונה, שלשולים.
  • מאפשר גם מניעה של הידבקות חוזרת.
  • אין מניעה מלתת לילדים ונשים בהריון (בהתאמה אישית) 

 

תולעי מעי נפוצות בכל העולם, לא רק במדינות העולם השלישי אלא גם במדינות המערב. אומנם ההדבקה יכולה לקרות לכל אחד ובכל גיל אך עדיין אצל ילדים היא השכיחה ביותר.
גם אוכלוסיות הבאות במגע יומיומי עם ילדים הן בעלות סיכוי גבוה להדבקה למשל, מדריכים, הורים, גננות ומורים.

יש כמה סוגי תולעים כגון, תולעים עגולות (אסקריאזיס), תולעי שוט (טריכוריאזיס) ותולעי וו (אנקילוסטומה), אך הנפוצות ביותר הן תולעי המחט (oxyuria).
כל תולעת מסוגלת להטיל אלפי ביצים שיכולות להתקיים בערך כשבועיים גם מחוץ לגוף, למשל, על המצעים, שטיחים, רהיטים ובגדים ולכן כל כך קל להדבק בהן. מספיק שילד אחד שיש לו תולעים יצא מהשירותים ולא ישטוף ידיים כדי להגדיל את הסיכוי להדבקה של גן שלם. במוקדם או במאוחר הוא יגע במשטחים, בחול או ישירות בילדים אחרים שהם בתורם יגעו במקום המודבק ויכניסו את היד לפה או יכניסו את החול הנגוע לפה והרי ההדבקה. לא צריך הרבה דמיון לאיך ילדים יכולים להדביק אחד את השני בפעוטון או בגן.
הערה: אחוז ההדבקה עולה ככל שהצפיפות בגן גדולה יותר.

הרבה אימהות מכירות את הביטויים של תולעים, הילד מגרד בפי הטבעת בייחוד בלילה, סובל מכאבי בטן וגזים ולעיתים גם מנדודי שינה וסיוטי לילה.

למה מגרד יותר בלילה? 

מאחר ובשעות הלילה הנקבות יוצאות להטיל את הביצים באזור פי הטבעת ובכך הן גורמות לגירוי באזור. בנוסף, בלילה יותר רגישים לגירוד מאחר וישנם פחות גירויים המסיחים את הדעת.  אצל בנות התולעים נודדות גם לאזור הפות ויוצרות גם שם תחושת גרד.

הערה: נוכחות תולעי מעיים לא בהכרח תגרום לגרד.

כדי לראות אותן יש להאיר עם פנס לאזור פי הטבעת ולנסות לזהות תולעים לבנות דקות, ניתן גם לבדוק אם בצואה יוצאות תולעים חיות.

חשוב ביותר להתמיד בטיפול מאחר ומהר מאוד מתרחשת הדבקה נוספת, לעתים אפילו בסמוך לטיפול או כשלא כל הביצים חוסלו והתולעים ממשיכות להתרבות.

לכן, למשך 10 ימים מטפלים רצוף בכל יום, עושים הפסקה של 10-14 יום וחוזרים שוב על הטיפול למשך 10 ימים נוספים על מנת לוודא שהתופעה אכן חלפה. אם מישהו נוסף בבית נדבק כל בני הבית צריכים לעשות את הטיפול יחד.

זה נכון שקשה מאוד למנוע הידבקות, אך ישנם כמה דרכים להקטין את הסיכון לכך וכמה טיפים טבעיים ויעילים שיעזרו לחסל את התופעה:

  • היגיינה! לקלח את הילד הרבה, להלבישו בבגדים נקיים אחרי כביסה, להחליף ולכבס מצעים שבאו במגע עם ילד שנדבק, גזירת ציפורניים (ביצי תולעים אוהבות להתיישב גם שם וזו גם הסיבה שאני מבקשת בטיפול לשטוף ידיים היטב כולל מתחת לציפורניים מיד עם ההתעוררות בבוקר למקרה שבלילה מתוך שינה הידיים נגעו שם כדי לגרד), ללמד את הילדים  לשטוף ידיים היטב עם סבון אחרי כל ביקור בשירותים, אחרי משחק בארגז החול (אם הם בגיל גן) ולפני האוכל, לנסות למנוע  מהילד ככל האפשר הכנסת ידיים לפה.
  • פרוביוטיקה.
  • גרעיני פפאיה – לטחון ולקחת כפית כל בוקר עם מים.
  • זרעי מלפפון גם הם בעלי תכונה נוגדת תולעים.
  • קליפת רימון מכילה חומרים שהורגים תולעי מעיים. ניתן להכין מרתח מקליפות רימונים ולשתות על קיבה ריקה.
  • אחת הדרכים האפקטיביות ביותר להפטר מתולעי מעיים היא השום. רצוי לאכול ממנו כשהוא טרי. יש הכותשים שן שום טרייה ומנסים לתת לילד לבלוע עם דבש. 
  • אופציה נפלאה נוספת היא שתי כפות אבקת קצח עם חצי כוס שמן זית וראש שום כתוש, לקחת כפית ביום. אם זה מצליח – נפלא!
  • רצוי שהטיפול יהיה גם פנימי וגם חיצוני.
  • צמחי מרפא והומוטוקסיקולוגיה – לאחר תשאול אני משלבת בטיפול צמחי מרפא בעלי תכונה אנטילמטית (Anthelmintic), שהיא תכונה נוגדת תולעי מעיים. בנשים בהריון איני עושה שימוש בצמחים, אלא משלבת טיפול תזונתי יחד עם הטיפול ההומוטוקסיקולוגי המאפשר לי את הגמישות שבטיפול גם זמן ההריון.  

בטיפול הנטורופתי השלם, מתקבלות עצות והדרכה נוספת על מנת לסייע לגוף למגר את התופעה.

מאמר מקיף על תולעים וטפילים במעיים – כנסו כאן