דלקת בדרכי השתן
כמעט כל אישה חוותה דלקת כזאת לפחות פעם אחת בחיים. התופעה נפוצה ביותר, קיימת גם אצל גברים אך נפוצה יותר בקרב נשים עקב מבנה שופכה קצר יותר והקרבה של פי הטבעת והואגינה לשופכה.
דלקת בדרכי השתן נגרמת בדרך כלל מחדירת מזהם חיצוני, היכול להגיע מהצואה או מהפרשות וגינאליות אצל נשים אל השופכה ומשם לטפס לשלפוחית. התופעות הנפוצות הן צריבה וכאב בזמן מתן השתן, תכיפות, ריח חזק בשתן, אי נוחות באזור הבטן התחתונה ולעיתים אף מלווה בחום.
באופן כללי ביותר ניתן לומר שבין גורמי הסיכון נמנים מערכת חיסון חלשה, הרגלי היגיינה ירודים, יחסי מין (חדירה לנרתיק לאחר קיום יחסי מין אנאליים), שימוש באנטיביוטיקה, שתייה לא מספקת, הריון מגדיל מאוד את הסיכון לדלקת בדרכי שתן וכמו כן לאחר הלידה, חומרים כימיים כגון קוטלי זרע, מומים מבניים של דרכי השתן, עצירות או יציאות לא תקינות ועוד.
לנשים הסובלות מהתופעה באופן קבוע לפחות פעם בשנה ועד דלקת כרונית קבועה, מומלץ לתאם תור לטיפול בקליניקה ולקבל הכוונה לטיפול טבעי שלם ואישי לא רק להקלה סימפטומטית בזמן התקף, אלא למניעת התקפים חוזרים בעתיד. חשוב לטפל בשורש הבעיה ולחזק את המערכת החיסונית. הדבר נעשה על ידי שינויים תזונתיים, שימוש בצמחי מרפא ותוספי מזון, פעילות גופנית, טיפולי גוף-נפש והקניית הרגלים נכונים על מנת למנוע חזרה נשנית ונזק עתידי אפשרי.
ההמלצה במצב האקוטי היא בראש ובראשונה לשתות הרבה מים, מיצי ירקות, בעיקר פטרוזיליה או מים שבושל בהם אספרגוס (מאוד יעיל ובעל השפעה מהירה), מיץ חמוציות לא ממותק, תה צמחים מנענע, קמומיל וסרפד, לאכול כמות גדולה של ירקות טריים או מבושלים מעט, בעיקר סלרי וניתן להיעזר בכדורי פרוביוטיקה איכותיים.
במצב אקוטי מאוד עוזר לעשות אמבטיות ישיבה עם מים פשורים/חמימים ומעט מלח. אפשר הכניס פנימה כמה טיפות משמנים אתרים אנטי-דלקתיים ומרגיעים גרד, שריפה וכאב.
במקרים רבים אני מוצאת לנכון להתאים צמחי מרפא על מנת להשמיד את החיידקים וגם על מנת לחזק את מערכת החיסון.
*לחצו כאן וקראו בבלוג שלי על מקרה חירום של דלקת בדרכי שתן ואיך טיפלתי בו.