דימיון מודרך
בייחוד אלה שלא נמצאה להם סיבה מוחשית.
דמיון מודרך הינו תהליך שבו המטופל שולט במה שהוא מדמיין, בסיפור שבו הוא נמצא בזמן הדמיון. מצב זה מתאפשר כאשר המטופל מגיע לרגיעה והרפיה, תוך ערות מוחלטת ומודרך על ידי המטפל כיצד לכוון את מה שהוא "רואה" ובמה להתמקד. אין הדבר דומה בשום צורה שהיא להיפנוזה. בדמיון מודרך האדם ער לחלוטין לסביבה שלו, נמצא בשליטה לאורך כל התהליך ויכול להחליט לצאת ממנו בכל שלב. האדם מצוי בהרפיה, בסביבה שקטה ושלווה, דבר המאפשר לו להשתחרר מהחלקים השופטים והמבקרים שבו ולזרום עם התהליך.
דמיון מודרך מבוסס על עקרון מחשבה יוצרת מציאות. על ידי התמודדות או יצירת מצבים בדמיון מתאפשר שינוי תפיסתי, אמונתי ונפשי שבא לידי ביטוי גם ברמה הפיזית וגם ברמה האנרגטית של האדם. אחת הדרכים, למשל, להתמודד עם כאב פיזי היא בעזרת דמיון מודרך. ניתן להגיע בדמיון למקום הכואב ובטכניקות שונות להזמין לשם ריפוי. התוצאה של תהליך זה, בהנחה שהמטופל עמוק בתהליך, יכולה להפתיע גם את המאמינים הגדולים של השיטה. כאבים שהמטופל לא חלם שיעברו, נעלמים כלא היו בלי שימוש בתרופות.
אין גבולות לדמיון, ניתן לעשות הכל, כל דבר הוא אפשרי, נראה שיש כוונה בזה שהטבע נתן לנו את מתנת הדמיון.
דמיון מודרך מאפשר למידה מחדש של השימוש בדמיון בכדי ליצור את המציאות שלנו, את דרך ההשקפה שלנו על דברים.
המודע והתת-מודע משפיעים עלינו בכל רגע. הדרך בה אנו רואים את חיינו והדרך בה אנו מתנהגים וחושבים הן שיקוף של אמונות פנימיות שרכשנו על עצמנו ועל סביבתנו במהלך החיים.
לעיתים, דברים שמתרחשים בחיינו הם סימני ואיתותים בהם תת המודע מנסה לומר לנו משהו, אך לא תמיד אנו מצליחים להבין אותם או להיות קשובים להם. אל דאגה, בשימוש בדמיון מודרך תת-המודע יחשוף רק דברים שנוכל להתמודד עימם, קצב ההתפתחות בזמן התהליך יהיה תואם ליכולת ההתמודדות של המטופל.
בעבודה עם דמיון מודרך נוצרת חוויה חדשה, הדימויים, הרגשות ושינוי המחשבות המתלווים לתהליך עוזרים להמיר תפישות ישנות ודפוסי מחשבה והתנהגות שלא משרתים אותנו עוד.