הממליס

שם בוטני: Hamamelis virginiana | שם עממי: Common witch hazel

רקע

צמח זה, ספק עץ ספק שיח שייך למשפחת ההממליים ומקורו באירופה, ארה"ב וקנדה. שיש לו שימוש רב בקוסמטיקה.

חלק בשימוש

עלים, קליפת גזע

פעילויות

  •  Astringent – מכווץ מקטין הפרשות ודימומים, יוצר מעין שכבת מגן, משפר את יכולות ההחלמה של הרקמה
  • Analgesic – משכך ומפחית כאב (בשימוש חיצוני או פנימי)
  • Anti-inflammatory- אנטי-דלקתיים, מסייעים לגוף להתמודד עם מצבי דלקת.

שימושים רפואיים

  • לטיפול בדלקות מעיים ושילשולים.
  • טחורים, פיסורות – בשימוש חיצוני.
  • ורידים נפוחים וכואבים ברגליים, דליות.

התוויות נגד

לא ידוע